Ne tako davno, uređenje prostora malih dimenzija zadavalo je muke vlasnicima. Bilo je iznimno teško pronaći komad namještaja koji odgovara dimenzijama i oblikom te koji će zadovoljiti potrebe vlasnika, a da ujedno ne zaguši prostor. Srećom, danas se situacija na tržištu potpuno promijenila. Multifunkcionalan namještaj na široka vrata ulazi u domove, ali i u uredske prostore te pronalazi sve više zadovoljnih sljedbenika.

Neki od njih izgledom više podsjećaju na figure popularnih Transformersa negoli na dio namještaja. Ipak, njihova kompaktnost te funkcionalnost, ali i cjenovna prihvatljivost razlog su što sve veći broj ljudi poseže upravo za ovakvim rješenjem prilikom uređenja svog prostora. Trgovački centri prepuni su ideja, no za potpunu funkcionalnost u vašem prostoru, ipak je najbolje rješenje najmještaj po mjeri.

Bezgranične su prednosti multifunkcionalnog namještaja. Prilikom seobe ili mijenjanja dekora, namještaj koji se može transformirati, lako sklopiti ili razdvojiti garancija je da ćete ga duže koristiti što u konačnici znači veću uštedu novca s obzirom da nećete morati kupovati novi namještaj.

U nastavku vam donosimo nekoliko praktičnih rješenja multifunkcionalnog namještaja.

1.Namještaj skriven u namještaju

Najbolji primjer ovakvog multifunkcionalnog komada namještaja je stolić za kavu koji u sebi skriva i stolice/fotelje koji se po potrebi vade van ili pak više stolova različitih veličina poslaganih jedan ispod drugog.

2.Stolovi ili klupe koji su zapravo spremišta za stvari

Stolić za kavu koji sadrži police odličan je za odlaganje knjiga ili časopisa, dok ukrasne klupe ili škrinje za sjedenje mogu biti odlično mjesto za odlaganje stvari te su ujedno odlične za ljubitelje rustikalnog stila jer unose poseban šarm u dom.

3. Višenamjenske sofe i kreveti

Zasigurno vam prvo pada na pamet sofa na razvlačenje koja je idealna ako vam nedostaje dječja ili gostinska soba. U novije vrijeme sve je više ideja pa tako možete lako naći i sofu koja se razvlači u krevet na kat s pripadajućim metalnim ljestvicama ili krevet koji je dizaniran tako da se tijekom dana nalazi “uskladišten” na stropu, a uvečer se po kliznim vodilicama pričvešćenim na zid lako spusti u vodoravan položaj i spreman je za spavanje. Još jedno od pametnih multifunkcionalnih rješenja jesu kreveti čija donja konstrukcija sadrži ladice za spremanje stvari.

4.Stolice za rasklapanje

Najbolje rješenje za male prostore, posebice vrtne terase jesu stolice i stol koji se mogu lako sklopiti, dizajnirane na način da ih se može objesiti na zid ili ogradu balkona pa tako postaju i zanimljiv dio dekora. Posebno su interesantne one drvene, a šarenih boja čime ćete osvježiti svoj mal balkon.

5.Ogledala koja skrivaju ormarić

Ovo rješenje idealno je za kupaonice, no može se dobro ukomponirati i u predsoblje gdje će osim svoje funkcionalnosti, ako ga pravilno postavite i prostor učiniti vizualno većim ili čak spavaću sobu. Idealno je za odlaganje manjih stvarčica na policama koje se skrivaju iza ogledala.

Za uštedu prostora uz multifunkcionalni namještaj i sva dizajnerska rješenja vezana uz izradu namještaja, s povjerenjem se obratite tvrtki Manitu d.o.o. koja je u mogućnosti vaše želje i dizajnerske ideje realizirati na najbolji mogući način.

Pin It on Pinterest

Share This