Namještaj po mjeri ili narudžbi izrađuje se u svrhu kako bi najbolje i funkcionalno upotpunio prostor te odgovarao vašim potrebama i  ukusu.

Čak i ako ne znate sami skicirati željeni komad namještaja ili ne znate kako bi točno on morao izgledati, nakon prepuštanja rukama majstora, profesionalnog savjetovanja o materijalima koje ćete koristiti prilikom izrade, te definiranja boja i ostalih detalja, posao je praktički završen.

Nakon toga izrađuje se detaljna ponuda i kreće se u proizvodnju željenog komada namještaja. Tada samo trebate dati vremena majstoru da svoju kreaciju pretvori u djelo.

Namještaj po mjeri

Danas postoji mnogo tvrtki i obrta koji se bave proizvodnjom namještaja po mjeri i narudžbi naručitelja. Namještaj izrađen na taj način kvalitetom izrade često odudara od ostalog namještaja koji je rađen u velikim serijama za veća tržišta.

Zašto? Pa, svaki namještaj izrađen po mjeri unikatan je rad. Ako i izgledom podsjeća na neki sličan komad iz kataloga ili velikog trgovačkog centra (vjerojatno jer je to bila vaša želja), tada zasigurno odabirom boje, teksture ili materijala odaje unikatan potpis.

Kad se spomene namještaj po mjeri velikom broju ljudi prva je asocijacija kuhinja po mjeri. No,danas gotovo da i ne postoji komad namještaja koji se ne može napraviti po mjeri i narudžbi.

To može biti sve redom od namještaja za dnevni boravak, polica, dječjih soba, spavaćih soba, raznih vitrina, ugradbenih ormara, polica, stolova, stolica ili bilo kojeg drugog komada namještaja koji vam treba baš onakav kakav vam treba.

Namještaj po mjeri

Prije samog odabira namještaja po mjeri nije na odmet razgledati izložbene salone trgovačkih centara. Raspitajte se od kojih je materijala izrađen namještaj, koji je način izrade, koriste li se vijci ili je namještaj lijepljen i tiplan što uvelike doprinosi razlici u cijeni i konačnoj kvaliteti proizvoda.

Zatim bi bilo dobro da kontaktirate ljude koji se bave izradom namještaja po mjeri, a nakon što oni naprave mjere i kažu vam od kojih materijala će složiti vaš komad namještaja i kad saznate cijenu odlučite se da li ćete kupiti namještaj po mjeri ili već gotovi namještaj.

Iako je namještaj po mjeri ponekad malo skuplji, nerijetko je kvalitetniji i ljepši od gotovog, serijski izrađenog namještaja  i gotovo da ne možete pogriješiti ukoliko se odlučite za nabavku namještaja po mjeri i narudžbi.

Pin It on Pinterest

Share This