Godina koja protječe, 2015. idealna je prilika za uređenje doma onih koji vole istaknuti vlastitu individualnost i ne priječe put svojoj kreativnosti. Naime, svake se godine, kao i u svijetu mode, tako i u svijetu unutarnjeg dizajna kreiraju određeni stilovi, novi trendovi u uređenju doma, koji te godine dominiraju. Svi se najprestižniji proizvođači namještaja žele pojaviti u Milanu kao izlagači za vrijeme održavanja svjetski najpoznatijeg sajma, Salone del Mobile, i utrti put novim idejama i stilovima u dizajnu interijera.

Budite kreativni

Salone del mobile 2015

Ove je godine naglasak tog sajma bio na vlastitoj kreativnosti i apsolutnom miješanju stilova prilikom kombiniranja materijala i elemenata namještaja. Nespojivi materijali postaju spojivi i u takvim kombinacijama stvaraju sasvim nove prostorne ugođaje. Tipičan je primjer kombinacije drva, koje već godinama dominira u uređenju doma, s plastičnim elementima i “high-tech” tkaninama. Kao poseban dodatak pojavljuju se lampe, dekorativni predmeti od metala, pojedinačni komadi namještaja, koji imaju pomalo robusan, sirov izgled, primjereniji tvorničkim halama nego stambenim prostorima.

U modi su tapecirane fotelje, stolice, kreveti, taburei koji se izrađuju u kombinacijama materijala: drvo – tkanina, metal – tkanina ili plastika – tkanina. Strukture koje imitiraju beton vrlo su popularne i često se kombiniraju s drvenim plohama pa se tako hladnoća betona suprotstavlja toplini drveta.

Svi će ljubitelji prirodnih materijala biti zadovoljni, jer je potraga i želja za prisutnošću prirode u interijeru i dalje top tema. Primjena drva i to osobito hrasta u različitim obradama i završnim bojama, od kojih su izrazito popularni zagasiti tonovi, osnova je uređenja prostora. Zelenilo, u obliku sobnog bilja XXL dimenzija i „zelenih zidova“, daje uređenju doma prirodan i svjež izgled.

Salone del Mobile ecologisch

Kako urediti dnevni boravak?

Različitost i neujednačenost osnovne su značajke dnevne sobe u 2015. godini. Kombinirajte staro i novo i ne brinite što će se u prostoru pojaviti različiti elementi sjedeće garniture jer upravo je to trend. Dvosjed, trosjed i fotelje trebaju biti potpuno različiti – modelom ili bojom.

Garniture za sjedenje u dnevnim boravcima velikih su dimenzija, a ukoliko stavljate dvosjed i trosjed umjesto kutne garniture, slobodno odaberite dva dizajnerski različita elementa različitih boja, a poveznicu napravite jastučićima ili nekim drugim detaljem.

Vrlo je popularna primjena kože u kombinaciji s tkaninama,a najnoviji trend prati izlizan, potrošen izgled s izbljeđenim bojama i uzorcima i tzv.“patchwork” uzorak.

Još je jedan važan “must have” element u modi ove godine, barem kod uređenja dnevnog boravka, a to je tepih.Trend ide toliko daleko da uvodi u prostor i dva tepiha nepravilno položena jedan preko drugoga. Vrlo su popularni egzotični uzorci poput onih s perzijskih tepiha ili s tradicionalnim uzorcima, koji asociraju na prošlost.

Kupaonice 2015. godine – minimalizam na djelu!

Novi trendovi u uređenju doma

Najveće promjene u uređenju doma doživjet će kupanonice. Prijašnjih je godina u njihovom uređenju prevladavao rustikalni štih, koji se, doduše neće u potpunosti izgubiti, ali će imati moderniji, minimalistički štih jer novi trendovi u uređenju doma glavni naglasak imaju na čistom i modernom izgledu s dominacijom sive, ledenopastelne nijanse na zidovima.

Nota vlastite osobnosti

Iako se većinom vodimo financijskim mogućnostima prilikom uređenja interijera, vlastiti ukus i naša individualnost ove godine slobodno daju mašti na volju pa upravo kombinacijom starog i novog, redizajnom, izradom vlastitih dekoracija, otkačenih ili neobičnih slika možemo prostoru u kojem živimo dati notu vlastite osobnosti jer osim što iskazuje vašu individaualnost, prati i suvremeni trend današnjice. Stoga, budite kreativni i pronađite pravu mjeru svoje osobnosti te pokažite umijeće slobode oblikovanja i uređenja vlastitog interijera.

Pin It on Pinterest

Share This