Opremanje poslovnih prostora zahtjevan je i kompleksan dio u vidu poslovanja svake tvrtke. Dobro je znano da prostor u kojem boravimo veći dio dana formira našu osobnost i utječe na naše ponašanje. Stoga poticajno radno okruženje uvelike doprinosi našem psihičkom zdravlju i najbitnije, radnoj kreativnosti, efikasnosti i motivaciji. Radna atmosfera u vašem uredu ne ovisi samo o zaposlenicima, već i o funkcionalno opremljenom poslovnom prostoru. Ako želite povećati radnu efikasnost svojih zaposlenika, mudro je najprije učiniti ih zadovoljnima, što se lako može postići funkcionalnim, a oku privlačnim i kreativnim rješenjima u odabiru uredskog namještaja.

Tvrtka Manitu d.o.o. može vam ponuditi različita idejna rješenja prilikom uređenja vašeg poslovnog prostora, jer takvi prostori, za razliku od kućanstava, zahtijevaju maksimalnu preciznost i potpunu eleganciju, te je potrebno s velikom pažnjom pristupiti procesu projektiranja i uređenja interijera. Potrebno je voditi računa o stvarnim potrebama radnog mjesta te izraditi projekt koji je maksimalno usklađen s potrebama i načinom rada korisnika.

Osim odabira materijala za vaš poslovni prostor, odluke između debljine i vrste furnira ili punog drva, sjajne ili mat površine, svi ostali elementi unutarnjeg uređenja – podovi, zidovi, dekori, zelenilo, slike čine jednu cjelinu koja je u skladu s vizualnim identitetom vašeg poslovnog prostora.

Dobro opremljen poslovni prostor

Kako urediti poslovni prostor?

Prilikom uređenja, postoji nekoliko savjeta baziranih na znanstvenim istraživanjima za kojima bi se trebali voditi, želite li učiniti svoje zaposlenike zadovoljnim, a svoj posao funkcionalnim:

  • dati zaposlenicima mogućnost odabira. Prema znanstvenim istraživanjima iz 2010. u Londonu zeposlenici koji su dobili mogućnost da sami odaberu boju zidova, namještaja, odluče kojim će biljkama i slikama ukrasiti prostor, bili su 32 % produktivniji od onih koji nisu dobili takvu mogućnost. Također se ispostavilo da je povezanost između poslodavca i zaposlenika porasla, kao i sklonost timskom radu. Čak i jednostavan pano na kojem će vaši radnici moći staviti razglednice ili fotografije doprinjet će osjećaju privrženosti radnom mjestu.
  • birajte namještaj zaobljenih linija, a ne ravnih. Zaobljeni rubovi potiču pozitivno raspoloženje što je itekako poželjno prilikom povećanja kreativnosti i produktivnosti. Povrh svega, manja je šansa da ćete se ozljediti usljed udarca u koljeno ili lakat.
  • iskoristite prednosti boja, svjetla i prostora. Odabir pravilne boje i osvjetljenja prilikom opremanja vašeg poslovnog prostora, jednostavan je, a efikasan način za poboljšanje radnog učinka. Dokazano je da različite boje i razina osvjetljenja psihološki utječu na radnu sposobnost pa npr. izloženost plavoj i zelenoj boji povećava provedbu poslova koji iziskuju nove ideje.
  • upotrijebite biljke i prozore. Biljke iznimno pozitivno utječu na naše raspoloženje, a dokazano je da biljke u uredu utječu na smanjenje stresa kao i na smanjenje ustajalog zraka. Pogled kroz prozor na neki proplanak, planinu ili jezero opušta i puni baterije, no ako ste u nemogućnosti jer vam je ured usred grada, pogled na stablo bit će dostatan.

Tvrtka Manitu d.o.o. prepoznaje stvarne potrebe klijenata, te je na taj način u mogućnosti ponuditi najbolje i cjelovito rješenje organizacije i dizajnerskog oblikovanja prostora, što uključuje opremanje prostora kvalitetnim i funkcionalnim uredskim namještajem.

Imate li bilo kakvo pitanje, rado ćemo vam odgovoriti na vaš upit. Kontaktirati nas možete putem eMaila: [email]info@manitu.hr[/email] ili kontaktne forme. Svakako pogledajte i našu galeriju uradaka poslovnih prostora.

Pin It on Pinterest

Share This