Krevet. Taj poseban dio pokućstva koji najviše koristite. Na krevetu provedete trećinu svog života. On je predmet koji čini središnjicu vaše spavaće sobe i zaslužuje posebnu pozornost prilikom odabira i kupnje. Zaista trebate kupiti krevat koji volite i u kojem ćete se osjećati ugodno!

Drvo je najčešći materijal koji se koristi prilikom izrade okvira kreveta. Ujedno je i materijal koji kupce najviše privlači. Brojni su razlozi tome, pa ćemo u ovom članku naglasiti neke najvažnije prednosti drvenog kreveta.

1.Prirodan izgled

Drvo ima posebne uzorke; šare i linije unutar svoje strukture i svoju prirodnu ljepotu. Završni sloj laka koji se nanosi na drvo, osim zbog funkcije zaštite drva od atmosferilija, dodatno naglašava njegovu ljepotu. Takav prirodan izgled nudi široku paletu mogućnosti odabira za različite stilove uređenja.

2. Čvrstoća

Drveni okviri kreveta odlikuju se posebnom čvrstoćom i robusnošću zbog metoda konstrukcije i pa ih stoga možemo nazvati dugovječnima. To znači da dugo neće biti potrebe za zamjenom kreveta, stoga birajte mudro.

3. Prijatelj okoliša

Drvo je najčešći i najlakše dostupan izvor na Zemlji. Raste u izobilju i ako se vrši redovito pošumljavanje te ako je održiva sječa, drva neće nedostajati.

4. Održavanje

Drveni krevet zahtjeva minimalno održavanje i veoma je lako čistiti ga. Vlažna krpa s malo sredstva za čišćenje drvenih površina je sve što je potrebno za održavanje drvenog okvira vašeg kreveta čistim. Usto, svaki je drveni krevet premazan posebnim slojem laka ili impregnacijskog premaza koji štiti drvo od vanjskih utjecaja pa je stoga održavanje još jednostavnije. Pripazite samo da se prilikom kupnje ne odlučite za jeftiniju varijantu furnira već da to zaista bude krevet od punog drva.

5. Dugovječnost

Još jedna velika prednost drvenog kreveta leži u činjenici da će vam takav krevet služiti jako dugi niz godina; jedino što ćete morati na njemu mijenjati jest madrac. Okvir drvenog kreveta lako možete obojati nekom drugom nijansom laka ili čak nekom određenom bojom nakon izvjesnog niza godina kako bi osvježili njegov izgled u skladu sa svojim željama ili stilom.

6. Velik izbor različitih stilova

S obzirom na to da je riječ o drvu i da se gotovo svako drvo može preraditi i pretvoriti u namještaj ( u ovom slučaju krevet), ogroman je izbor već kod samog odabira drva. Ipak, neki od najčešće korištenih su jela koja je iznimno mekana i svijetla pa se lako uklapa u većinu prostora, hrast koji je nešto skuplji, ali ima posebne šare i uzorke, te brojni drugi kao trešnja, topola, kesten, orah te palisander ili mahagonij kao najčešće korišteno egzotično drvo.

Svako od tih vrsta drveta ima specifične karakteristike; od boje preko elastičnosti, tvrdoće i težine pa kad već jednom odaberete vrstu drva za izradu svog kreveta, ostaje vam još samo stil i izgled konstrukcije. I u ovom slučaju možete birati od jednostavnih, ravnih linija sa ili bez uzglavlja do bogato urešenih i izrezbarenih kreveta koji podsječaju na barokni stil. U svakom slučaju, gotovo sve što poželite, biti će izvedivo.

7. Mudra investicija

Cijena kvalitetnog drvenog kreveta, onog izrađenog od punog drva, a ne furnira, može biti poprilično visoka. Visoka u odnosu na metalne okvire kreveta i one izrađene od furnira. Ali će vam se investicija kupnje drvenog kreveta zasigurno isplatiti s obzirom na sve njegove prednosti i dugovječnost upotrebe.Zatražite ponudu

Pin It on Pinterest

Share This