Iznenadili biste se kolike su se promjene dogodile u stilu i izgledu uredskog namještaja u novije vrijeme. Davno je završila era tradiocionalnih, unificiranih radnih stolova ravnih linija i funkcionalnih stolica. Namještaj izrađen po mjeri za uredske i poslovne prostore dosegao je profinjenost i luksuz, ali pritom nije izgubio na svojoj funkcionalnosti. Čak štoviše, savršeno se nadopunjuju praktičnost s izgledom te funkcionalnost s udobnošću.

Možda razlog ove promjene uredskog namještaja iz razumno ozbiljnog i unificiranog stila koji je dominirao do pred nekoliko godina u moderniju i veseliju verziju istog leži u činjenici što su brojne tvrtke shvatile prednost kvalitetnog uredskog namještaja izrađenog po mjeri koji, osim privlačnijim izgledom, rezultira i većom efikasnošću i produktivnošću zaposlenih djelatnika.

Kvalitetan uredski namještaj

Kvalitetan uredski prostor s udobnim, atraktivnim i svrsishodnim namještajem zasigurno će povećati radni moral što je značajan faktor bilo koje uspješne tvrtke. Također ćete takvim namještajem dati do znanja svojim radnicima da ih cijenite i brinete se o njihovom zdravlju, pa takav zadovoljan radnik zasigurno neće pomišljati o promjeni radne okoline i traženju novog posla.

Pravilno dizajniran uredski namještaj može ukloniti brojne nedostatke koji se pojavljuju kod standardiziranog i unificiranog uredskog namještaja. Tako će svaki zaposlenik najvjerojatnije trebati računalo koje uključuje monitor, kućište, miš, tipkovnicu, te će mu zasigurno trebati prostor za ostali uredski pribor kao što su spajalice i papiri.

S pametno osmišljenim dizajnom računalo ne treba predstavljati smetnju negdje ispod stola i zauzimati prijekopotreban radni prostor već je uredski namještaj izrađen po mjeri predviđen i izrađen tako da računalo bude ukomponirano u neki od otvorenih ladičnjaka. Jedno od značajnih prednosti takvog namještaja leži i u činjenici da ćete s lakoćom riješiti problem svudprisutnih kablova koji se vuku po podovima. Kvalitetan uredski stol daje vam mogućnost da kablove ukomponirate u sam radni stol tako da nisu vidljivi.

Prednosti kvalitetnog uredskog namještaja

Ipak, daleko najvažniji element uredskog namještaja je stolica koja može uzrokovati brojne ozljede i zdravstvene tegobe. Stolica, ako nije kvalitetna, doprinosi nelagodi i utječe na funkcionalnost prilikom obavljanja posla. Najbolje stolice omogućuju najveći stupanj prilagodljivosti i fleksibilnosti, uključujući prilagodbe na visinu, trodimenzionalno prilagođavanje ruko naslona, prilagođavanje nagiba naslona, postojanje prilagodljivog naslona za glavu itd.

Osim ovih parametara, od velike je važnosti i kvaliteta materijala same stolice, kako sjedišta i naslona tako i okvira stolice. Radna stolica mora biti na takvoj visini da laktovi s podlakticama čine kut od 90 stupnjeva, koljena trebaju formirati isti takav kut, a stopala ravno prianjati na pod. Dakle, na uredskoj stolici se ne štedi!

Povrh svega, dobro dizajniran uredski namještaj treba biti praktičan za svakodnevnu upotrebu, udoban za sve zaposlenike i eliminirati što je više moguće onih malih,ali iritantnih problema povezanih s lošom izvedbom standardiziranog namještaja.

Imate li potrebu za kvalitetnim uredskim namještajem po mjeri svakako nam se obratite s povjerenjem i zajedno ćemo pronaći rješenje na sva Vaša pitanja i prohtjeve kako biste svoj ured i urede svojih zaposlenika opremili u najboljem mogućem ruhu.

Pin It on Pinterest

Share This