Radni stol u vašem uredu, posebice ako za njim provodite velik dio vašeg radnog vremena je zapravo, htjeli vi to ili ne, vaš drugi dom. Stoga, nipošto ne smijete zanemariti njegovu najvažniju namjenu, a to je radna produktivnost. A da bi vi za svojim uredskim stolom bili produktivni, on mora biti izrađen po vašoj mjeri. A upravo tvrtka Manitu d.o.o. nudi različite mogućnosti prilagodbe vašeg uredskog stola s obzirom na veličinu prostora, potrebe djelatnika i vrstu uredskog posla kojom se bavite.

Za svaki savjet oko odabira najfunkcionalnijeg izgleda i najboljeg idejnog rješenja, s povjerenjem nam se obratite.

Dobro dizajniran uredski namještaj treba biti praktičan za svakodnevnu upotrebu, udoban za sve zaposlenike i eliminirati što je više moguće problema povezanih s lošom izvedbom standardiziranog namještaja.

Kako do savršenog uredskog stola

Uredski stol ( ali i stolica) moraju biti od kvalitetnog materijala, što trenutno znači kombinacija sveprisutnog iverala i MDF-a, prilagođeni dimenzijama tijela i fleksibilni, tako da svaka osoba može podesiti svoje radno okruženje različitim kretnjama tijela i zadacima koje svakodnevno obavlja.

Prije samog odabira potrebno je razmisliti kakav vam je tip uredskog stola potreban. Trebate li kompjuterski stol na kojem ćete uglavnom obavljati računalne poslove, to će biti stol koji ima podesiv dio za tipkovnicu, noge i visinu. L stolovi dizajnirani su tako da maksimalno iskoriste kutni uredski prostor, dok primjerice U stolovi ( u obliku polukruga) pružaju veći prostor za rad i slobodno kretanje pa su namijenjeni za osobe koje imaju veću količinu radnih obveza i zadataka, te za urede s većim brojem zaposlenika.

Kad već jednom imate uredski stol koji odgovara vašim potrebama i prilagođen je vašoj mjeri, potrebno je voditi računa o nekoliko stvari koje će vam olakšati posao i omogućiti veću organiziranost prilikom izvođenja posla.

Organiziranost radnog stola

Za početak maknite sa stola sve nepotrebne stvari; ostavite samo uredski pribor koji stalno koristite i za koji znate da vam mora biti na domak ruke. Ostalo bacite te napravite organizaciju na način da vam je sve dostupno, a da vam ne zakrčuje radni stol. Nemojte od uredskog stola napraviti kaos u kojem se nećete moći snaći. Pribor koji vam ne treba svaki dan smjestite u neku od ladica, a od površine uredskog stola napravite malu oazu oku ugodnog okruženja. I nemojte zaboraviti svako malo očistiti prašinu i održavati stol čistim te urednim.

Imajte na umu svoje zdravlje. Problemi povezani s previše vremena provedenog u sjedećem položaju, za radnim stolom, a koje utječu na kralježnicu i njen lumbalni dio, već su odavna poznati i nisu nikakva novost.

Najidealnije rješenje, ukoliko je ono moguće, uključuje dizanje sa stolice, rastezanje, kratku šetnju ili rad u stojećem položaju.

Sve su te radnje potrebne kako bi se vaše tijelo odmorilo od sjedećeg položaja. Osim samog odmora za vašu kralježnicu, kratka šetnja ili još bolje kratak boravak na svježem zraku, doprinjet će vašoj produktivnosti i funkcionalnosti na radnom mjestu. Kratak predah pozitivno će utjecati na vašu kreativnost; nakratko ćete odmoriti mozak od posla koji obavljate, što će u konačnici rezultirati brojnim dobrobitima.

Ako imate potrebu za savršenim uredskim stolom slobodno nam se obratite  i postavite upit, a mi ćemo nastojati u što kraćem roku pomoći vam u izradi Vašeg savršenog uredskog stola po mjeri.

Pin It on Pinterest

Share This