Gledano u prošlost, do pred desetak godina, ugradbeni su ormari, često zvani američki ormari, predstavljali pravi mali luksuz. Takve ormare u kućanstvu mogli su priuštiti rijetki, a o ugradbenim ormarima u poslovnim prostorima da i ne pričamo! Srećom po korisnike, ovakva je situacija prošlost! Ugradbeni su ormari cjenovno postali dostupni privatnim i poslovnim korisnicima.

Upravo je manjak prostora u domu i skučenost uredskih prostora najvažniji razlog popularnosti ugradbenih ormara. S obzirom da se lako prilagođavaju svakom prostoru, zidu, potkrovlju, kutevima i visinama koji nisu standardnih dimenzija i činjenici da sve više ljudi želi maksimalno iskoristiti svaki centimetar prostora, sve će više kupaca dati prednost takvom, a ne standardnom, tvorničkom namještaju, posebno kad je riječ o ormarima.

Kad se spomene ugradbeni ormar, većina automatski pomisli na ormar u spavaćoj sobi. To je donekle točno, ali gotovo da nema prostora u koji se ugradbeni ormar ne može uklopiti – sve od hodnika do kupaonice, terasa, potkrovlja i podruma, a u novije vrijeme čak i poslovnih prostora.

Zapravo se sve više voditelja poslovanja odlučuje za takve ormare prilikom uređenja svog poslovnog prostora zbog njihove funkcionalnosti, masivnosti i kompaktnosti, uštede prostora, a u konačnici i novaca, jer neće biti potrebno svakih nekoliko godina kupovati nov namještaj s obzirom da se ormari u poslovnim prostorima učestalo koriste i dolazi do njihovog većeg trošenja, pa je investicija u kvalitetan ugradbeni ormar dugoročno pametna investicija.

Prednosti ugradbenih ormara su mnogostruke. Njihova je funkcionalnost nemjerljiva u odnosu na standardne ormare jer gotovo da nema gubitka prostora. Lakše ih je održavati jer su zatvoreni od stropa do poda. Ako se odlučite za klizna vrata, ona neće zauzimati prostor kod otvaranja kao kod klasičnih ormara što je od izuzetne važnosti u skučenim prostorima.

Također, takva vrata se ne mogu objesiti niti ispasti jer cijelom dužinom klize po podu, a kod klasičnih je upravo to najčešći kvar. Sama činjenica da ne zahtijevaju podnu, stropnu, a ni leđne stranice jer su konstrukcijski drugačije zamišljeni vodi do uštede u materijalu, prostoru, brzini i jednostavnosti montaže, a na kraju i u cijeni.

Ipak, prilikom odabira materijala nemojte štedjeti. Jednom kad se odlučite za ugradbeni ormar, velika je vjerojatnost da ćete ga imati za stalno. Iako proizvođači garantiraju da ga možete seliti i da pritom neće doći do oštećenja, ipak, svjesni činjenice da nisu svi zidovi istih dimenzija, takav će ormar, kad ga jednom montirate, dugoročno stajati na odabranom mjestu.

Stoga, materijal za koji se odlučite neka bude što kvalitetniji, dok dva detalja o kojem morate najviše voditi računa jesu aluminijske vodilice i kotačići. Aluminijske vodilice bitan su element ugradbenog ormara, no često kod izvedbe proizvođači stavljaju jeftinije i manje kvalitetne čelične limove. A kotačići nose cijela klizna vrata pa oni također moraju biti kvalitetni i s lagerima da vam nebi kroz neki vremenski period počeli škripati i strugati.

I još nešto za kraj – s obzirom da se ugradbeni ormari izrađuju po mjeri, u skladu s potrebama vašeg prostora, pustite mašti na volju i budite kreativni! Fronte se mogu izraditi u raznim varijacijama pa se ne morate strogo držati jednobojnih ili drvenih izvedba. Možete isprobati kombinaciju sa staklom, plastikom ili fotoprintom koja je iznimno efektna za poslovne i uredske prostore.

Ako Vam treba upravo baš takav tzv. američki tip ormara, bilo za Vaš dom ili pak ured, obratite nam se s povjerenjem, jer dugogodišnje iskustvo u izradi namještaja po mjeri nagradilo nas je ponekim učinkovitim trikovima, znanjem, sposobnošću i umijećem.

Pošaljite nam upit

Pin It on Pinterest

Share This