Pala je odluka. Treba unijeti neke promjene u vaš interijer. Želite li u potpunosti promijeniti prostor u kojem živite ili samo izmijeniti raspored i dodati neke sitnice u njemu, a niste sigurni što točno želite i kako bi željeli da to nešto izgleda.

Prva pomisao zasigurno je unajmljivanje dekoratera ili arhitekta koji će vam svojim stručnim znanjem i estetskim savjetima pomoći prilikom donošenja odluke.

No i dekorater će vas upitati za vaše želje, ukus i stil jer je osnovna pretpostavka prilikom uređenja doma urediti prostor koji zrači vašom osobnošću.

Unutarnje uređenje po mjeri

Ukoliko su vam financije limitirane i ne dopuštaju unajmljivanje dekoratera ili arhitekta, postoji pregršt web stranica, časopisa i knjiga s ogromnom količinom savjeta i prijedloga.

Doduše, za razgledavanje treba vremena, a u suvremenom svijetu, užurbanom moglo bi se reći, vrijeme nije za bacanje, pa je poželjno  imati barem približnu predodžbu promjene koju želite uvesti u svojem domu i da se povodite za stilom, oblicima i materijalima kojima volite biti okruženi i koji u vama pobuđuju ugodu.

Ako i jeste vremenski ograničeni, ne žurite s odlukom; ipak ne preuređujete prostor svake godine.

Jednom kad odlučite kako će sve skupa stilski izgledati posao gotovo da je i obavljen, a dalje je lako, naravno ako vam to financije dopuštaju.  Ne bojte se razlika i raznolikosti boja, oblika i dimenzija.

Različite prostorije u jednom domu mogu biti uređene u različitim stilovima. Zasigurno ne želite isti ugođaj u kupaonici kao u kuhinji ili dječjoj sobi. Svaka prostorija doma ima svoju najmjenu pa je i prema toj namjeni treba urediti.

Odlučite, želite li šareno unutarnje uređenje ili ćete koristiti samo neke boje ili nijanse jedne boje. Vaš osobni ukus prenesite na  unutarnje uređenje, no vodite računa da zajedno s ukućanima donesete odluku o bojama, materijalima i načinu uređenja.

Ukusi su različiti i vrlo je vjerojatno da će svaki član obitelji imati svoje želje pa budite u startu spremni na određene ustupke i kompromise kako bi zajednički prostor svima bio ugodan.

Unutarnje uređenje po mjeri

Nakon odluke vaš interijer više neće izgledati isto. Nekoliko je različitih stilova unutarnjeg uređenja, a oni se međusobno mogu i miješati te na taj način tvoriti neki novi, neki vaš stil unutarnjeg uređenja.

S obzirom na trenutni stil vašeg doma, možete unijeti neke detalje ili se odlučiti za potpuno novi – klasični stil, seoski stil unutarnjeg uređenja, retro, minimalistički, modernistički ili pak neki internacionalni kao što je feng shui. Svaki možete lako uklopiti u vaš prostor i personalizirati i u konačnici dobiti ono najvažnije – prostor koji odiše  vašom osobnošću.

Pin It on Pinterest

Share This